NATURA

L’espectacular paisatge que ens ofereix la floració dels arbres fruiters al Baix Segre

Ja fa uns anys que durant la primavera acostumem a fer sortides per visitar els camps fruita durant aquesta etapa de l’any, per contemplar el paisatge tan meravellós que ens ofereix la floració dels arbres fruiters.

Les comarques lleidatanes tenen un paisatge molt canviant durant les quatre estacions de l’any. Tota la seva esplendor la trobem a la primavera, les flors rosa de la fruita dolça li donen un toc romàntic als camps, a l’estiu el contrast que ens ofereix la fruita de tons ataronjats amb la verdor dels fulls, a la tardor aquells ocres, marrons i grocs tenyeixen el paisatge de colors plens de nostàlgia i a l’hivern la boira amb els pics blancs de les muntanyes nevades.

Aquest any a causa del confinament per culpa del Coronavirus no podem gaudir d’aquestes visites als camps fruiters de les terres de Lleida, però no ens podem quedar sense observar aquesta meravella de la natura.

El nostre amic Damià Chacón Albà ens ofereix un vídeo titulat Superjardins, on podrem contemplar tota l’esplendor de la floració dels arbres fruites del Baix Segre, la subcomarca del Segrià banyada per l’últim tram del riu Segre.

No podrem gaudir del tast de productes locals que ens ofereixen en les visites guiades que es fan a pobles com Aitona, ens haurem de conformar amb el vídeo, però podem col·laborar amb els pagesos que són els que dia a dia fan possible aquest paisatge, comprant fruita de proximitat. Els productors cada dia tenen més dificultats per comercialitzar el seu producte a un preu just en el mercat tan globalitzat en què vivim avui en dia.

Comprant productes de proximitat i de temporada, afavorim l’economia més propera a nosaltres, recolzem a la nostra gent, però a més contribuïm a tenir un món més sostenible, ja que es consumeixen menys recursos naturals i combustible en el transport. A la llarga consumint productes de km 0 reduirem la petjada ecològica. 

Aquí podreu veure l’article d’en Damià ChacónSuperjardins – La floració dels arbres fruiters al Baix Segre 

Flor del cirerer
Tags: Superjardins

Notícies semblants: