El Baix Montseny vol ser comarca i signa un Manifest per reivindicar-ho.

Església de Santa Maria de Palautordera

Dotze alcaldes de la zona del Baix Montseny i una trentena de personalitats han signat un Manifest per reivindicar el fet diferencial d’aquest territori dividit entre les comarques del Vallès Oriental (Barcelona) i la Selva (Girona).

El punt d’inflexió per la signatura del manifest ha estat la decisió del Ministeri de Sanitat de deixar els municipis de la província de Barcelona en la fase 0 (Actualment 0,5) mentre els que pertanyen a Girona passen a la fase 1. En el manifest mostren la seva disconformitat amb aquesta decisió i aprofiten per reivindicar la necessitat d’estructurar el seu territori amb la seva pròpia idiosincràsia.

Els alcaldes signants són el de Sant Celoni, Breda, Hostalric, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Riells i Viabrea, Vallgorguina, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Gualba, Campins i Fogars de Montclús.

Entre les personalitats podem trobar a Tortell Poltrona, Quim Masferrer, Albano Dant Fachín, Joan ColomoPerejaume, Josep Ginesta o Jordi Cuminal.

Quim Masferrer ha signat el Manifest del Baix Montseny

Els signants remarquen que les divisions territorials i les mesures polítiques “s’han de correspondre a la realitat existent” en lloc de “forçar amb calçador l’adaptació de la societat a les línies dels mapes”.

El manifest del Baix Montseny, comença amb aquestes paraules:

“El Baix Montseny, per més que no quedi reflectit en els mapes oficials, existeix”.

“És una realitat social, econòmica i cultural que transcendeix les fronteres provincials i comarcals legals. És fruit de la geografia i la història, elements que han condicionat unes relacions interpersonals entre uns municipis que, ara per ara, estan repartits entre el Vallès Oriental i La Selva. El Baix Montseny com a comarca, doncs –si entenem la comarca com un espai d’identificació i interrelació- existeix per si mateix”.

En aquest enllaç el podeu llegir o adherir-vos – Manifest del Baix Montseny

Tags: Baix Montseny

Notícies semblants: