En plena pandèmia el govern decideix destinar 2.100 milions d’euros a la fabricació de tancs.

La setmana passada el Ministeri de Defensa va decidir reactivar el projecte de fabricació del vehicle blindat 8×8 que havia quedat paralitzat a finals de l’any passat, quan Defensa no va acceptar l’oferta presentada per Santa Bárbara Sistemas, principal contractista de les forces armades espanyoles.

Ara s’ha conegut la notícia què una nova societat anònima formada per Indra, Santa Bárbara Sistemas, Sapa i Escribano s’adjudicaran el contracte per la construcció del nou blindat 8×8 durant el tercer trimestre d’aquest any, amb un pressupost aproximat de 2.100 milions d’euros.

ERC ha demanat al govern explicacions sobre si consideren prioritari destinar 2.100 milions de l’erari públic a la indústria armamentística quan estem en plena crisi de la Covid-19, en lloc de destinar-ho a investigació i recursos sanitaris.

Junts per Catalunya també ha demanat la compareixença en el Senat de la Ministra de Defensa, Margarita Robles, que precisament el pròxim divendres té prevista una compareixença per exposar les actuacions de les forces armades espanyoles en la lluita contra el Coronavirus. Esperem que encara que no estigui en l’ordre del dia, la ministra doni alguna explicació al respecte.

Sembla que no hem après moltes coses d’aquesta pandèmia i si en lloc de dedicar més recursos a sanitat, investigació i recerca per fer front a futures crisis sanitàries, els destinem a armament, quan un altre maleït virus ens ataqui, en lloc de tractaments o vacunes l’haurem de combatre amb tancs al carrer. Això sí en la pròxima desfilada de les forces armades, podrem lluir els nous carros de combat de 2.100 milions d’euros, desfilant davant tota la cúpula del govern i la corona.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Tancs

Notícies semblants: