Com serà la tornada a l’escola prevista per l’1 de juny en territoris en Fase 2

Per fi ja tenim data per la tornada a l’escola dels nostres infants i adolescents. El Departament d’Educació va fer públic ahir que està previst pel dia 1 de juny en aquells territoris que estiguin en la Fase 2 del pla de desescalada, però encara ens queden molts dubtes de com serà.

El curs finalitzarà que finalitzarà el 19 de juny, es continuarà fent via telemàtica.

– No es reprendran les classes presencials, excepte pels cursos de finalització d’etapa com són sisè de primària, quart d’ESO, segon de batxillerat i l’últim de cicles formatius, que tindran una atenció especial per poder afrontar la següent etapa.

– Es faran tutories, tant individuals com de grups petits, mantenint sempre les mesures de seguretat.

– L’assistència dels alumnes serà voluntària, per això no se suspendrà la via telemàtica.

– Els grups seran com a màxim de 13 alumnes en preescolar i primària i de 15 a partir de secundària.

– De 9 del matí a la 1 del migdia, s’acolliran menors de sis anys que els seus pares hagin de treballar i no tinguin amb qui deixar-los.

– Les llars d’infants podran obrir, però s’hauran de fer grups d’un màxim de 5 infants, sempre a partir d’un any i si no hi ha prou espai, donaran preferència als fills de pares i mares que hagin de treballar.

– Els mestres hauran de portar mascareta i els alumnes també, sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat mínima.

– Per evitar aglomeracions, les entrades i sortides seran esgraonades.

– Els alumnes hauran de tenir el calendari de vacunes al dia.

– Els professors de més de 60 anys, malalts crònics, embarassades i personal que hagi estat en contacte amb algun infectat, s’hauran de quedar a casa.

Esperem que quan comenci el nou curs escolar al setembre, estigui tot més o menys normalitzat i no hàgim de veure imatges com aquestes de l’altre dia a França.

 

Tags: Coronavirus - Covid-19, escola

Notícies semblants: