Mor Lluís Juste Nin, dibuixant del còmic català i gran defensor de la Llengua Catalana

Lluís Juste Nin, va morir ahir amb 75 anys. Nin va néixer a Barcelona l’any 1945,  gran dibuixant, il·lustrador de novel·la gràfica i dissenyador de moda, des de ben jove va estar lligat a la lluita antifranquista, formant part del PSUC.

En plena dictadura va il·lustrar còmics de propaganda obrera, fulletons per l’activisme antifranquista o revistes clandestines com “La Huelga“, en la que signava amb el pseudònim de “L’Esquerrà o el Zurdo“. 

Als anys 80, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya,  va crear el personatge “La Norma” considerat com la primera campanya per a la Normalització de la Llengua Catalana. Durant aquells anys també col·laborava amb la revista “Canigó” amb una pàgina nomenada “Petant la Xerrada”, en la que comentava l’actualitat de Catalunya en aquells temps de la transició.

Anys més tard va començar a treballar com a dissenyador de l’empresa tèxtil del seu cosí Armand Basi, on va arribar a ser el director creatiu.

A partir del 2004 torna al món del còmic, però sempre des del vessant d’adaptar obres mestres a la realitat de la història de Catalunya i a preservar la nostra llengua.

Des d’aquí volem donar el nostre més sincer condol a tota la família i amics d’en Lluís Juste Nin.

Tags: Llúís Juste Nin

Notícies semblants: