Nou perill per l’ecosistema marí – Milers de mascaretes i guants acaben al mar

Si fins ara alertàvem sobre el perill que representa el plàstic per l’ecosistema marí, amb la pandèmia mundial pel Coronavirus, dos nous productes amenacen la flora i la fauna marina, les mascaretes i els guants. Ara amb l’obligatorietat de portar mascareta encara es veurà agreujat si no som responsables a l’hora de llençar-les.

Darrerament, hem vist imatges de mascaretes i guants llençats en carrers i parcs de les nostres ciutats, amb el corresponent perill de contagi, sobretot pels infants.

L’Organització per la conservació de la natura Oceans Asia va fer un reportatge sobre les mascaretes que s’havien trobat en diverses illes petites i deshabitades de l’arxipèlag de Soko, entre Hong Kong i Lantau. Milers de mascaretes que viatgen a la deriva fins a llocs inhòspits, però contaminant tot l’ecosistema marí.

Aquest reportatge es va fer quan encara la pandèmia estava centrada a la Xina i començava a expandir-se per Europa, però no era d’abast mundial com ho és ara. Si no controlem on llencem les mascaretes i els guants, aviat tots els mars i oceans del planeta estaran contaminats, ja no tan sols de plàstic o tovalloletes de bany, dos nous elements amenacen el planeta.

Recordem que tant les mascaretes com els guants, independentment del material amb el qual estan fets, no han d’anar a parar al contenidor de plàstic o paper. Tots dos elements s’han de llençar al contenidor de rebuig.

Tags: Mar, Mascaretes

Notícies semblants: