Sant Jaume de Frontanyà es queda sense negocis a causa del Coronavirus

Sant Jaume de Frontanyà

Fins a l’any 2017 Sant Jaume de Frontanyà era el municipi més petit de Catalunya amb 27 habitants, però quan va guanyar 3 habitants més, Gisclareny li va prendre aquest títol. Actualment segons l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) l’any 2019 es va tancar amb 30 habitants a Sant Jaume de Frontanyà i 25 a Gisclareny.

La crisi del Coronavirus ha fet que el segon poble més petit de Catalunya vegi tancat pràcticament tots els negocis que encara subsistien al poble. Fa deu anys Sant Jaume de Frontanyà tenia tres restaurants i tres cases de turisme rural, ara tanca una de les dues masies rurals i l’únic restaurant que encara quedaven oberts.

Segons declaracions de l’alcalde, Manuel Anselmo a Regió7, sense llocs oberts serà complicat atraure el turisme de caps de setmana o vacances. És per aquest motiu que demana que els inversors confiïn i apostin pel poble:

“Aquí es respira aire pur, però no n’hi ha prou”

La crisi de la Covid-19 ha fet tancar els pocs negocis que quedaven i sense un lloc on poder anar a dinar, fer un vermut o un cafè, és difícil que la gent es quedi en l’última casa rural que encara queda oberta al poble. L’únic restaurant que quedava obert pensava tancar per jubilació després de l’estiu, però el maleït virus ha fet avançar el tancament.

Masies El Prat, l’última casa de turisme rural oberta – Foto: Agroturisme Berguedà

Sant Jaume de Frontanyà ha estat durant molts anys un dels pobles més atractius de la Catalunya Central, per passar un cap de setmana o unes vacances trenqui-les, envoltats de natura i pau. Hi ha moltes masies desocupades i tan sols una casa rural en funcionament, per això, l’alcalde i tots els veïns fan una crida a la gent que vulgui obrir un negoci, que ho faci al segon poble més petit de Catalunya.

Quan superem aquest maleït somni de la Covid-19, moltes coses hauran canviat en les nostres vides, molts de nosaltres haurem perdut algun ésser estimat i segur que serem conscients que els grans viatges transoceànics comporten perills i apostarem més per fer unes vacances de proximitat. Conèixer la nostra Catalunya interior potser una opció, però per això calen serveis.

També et pot interessar: Els 10 pobles més petits de Catalunya.

Gisclareny – Berguedà
Tags: Sant Jaume de Frontanyà

Notícies semblants: