Barcelona podria acollir la seu del Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques

El Brexit obligarà a traslladar part de l’activitat que actualment fa el Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques (ECMWF) a Reading al comtat de Berkshire, del Regne Unit i Barcelona presentarà candidatura per acollir la nova seu.

El Consell de Ministres del passat divendres va recolzar la candidatura de Barcelona. L’ECMWF és una organització intergovernamental creada l’any 1975 i integrada per 34 països. La nova seu de Barcelona s’uniria a la del Regne Unit i la que s’està construint a Bolonya (Itàlia).

Al mes d’octubre es presentarà la candidatura, per la que l’ajuntament de Barcelona ja s’ha posat a treballar en la confecció del comitè organitzador. Si finalment la Ciutat Comtal acull el nou Centre, inicialment es crearien 150 llocs de treball que a la llarga podrien arribar a ser de 250.

Encara no se sap la ubicació, però Barcelona té una infraestructura apropiada, ja que a més tindria el suport del Barcelona Supercomputing Center, que ja lidera diversos contractes de desenvolupament del programa Copernicus i de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que representa Espanya en el consell de països membres i aporta cada any 3,3 milions d’euros a l’organisme.

L’ECMWF és un dels centres meteorològics més importants del món i reconegut com el més fiable a escala global i si finalment l’acull Barcelona, significaria una bona notícia per la ciutat.

Tags: Barcelona, ECMWF

Notícies semblants: