Els temporers de Lleida no troben lloc per dormir ni pagant per avançat. 

L’activista lleidatana Nogay Ndiaye, va denunciar  a través de Twitter que els temporers que han vingut fins a Lleida per la campanya de recollida de la fruita, no troben lloc per dormir ni encara pagant per avançat i es veuen obligats a dormir al carrer, sense aigua corrent, alimentació ni mesures higièniques contra la Covid-19.

Hotels i llogaters de la ciutat han rebutjat allotjar en els seus establiments i pisos, als 200 temporers que s’estima estan dormint al carrer, encara que tenien garantit el pagament per part del futbolista del Mònaco, Keita Baldé, pels quatre mesos que dura la temporada de recollida de la fruita.

Keita és un noi català, nascut a Arbúcies, d’origen senegalès, que ha triomfat en aquest món del futbol que mou tants diners i que vol garantir un lloc digne per dormir als compatriotes dels seus pares, que treballen de sol a sol perquè nosaltres tinguem una peça de fruita a taula després de cada àpat.

La Nogay Ndiaye i en Keita Baldé estan treballant per trobar un lloc on poder allotjar a tota aquesta gent, però no és qüestió de diners, ni tan sols de racisme, és qüestió d’humanitat i respecte per l’ésser humà.

La hipocresia del mal anomenat primer món. Tots nosaltres volem una fruita bona, acabada de collir, la fruita de Lleida és una de les meravelles que tenim al nostre país, però no ens parem a pensar en quines condicions viuen els que la recullen. Estem cansats d’anar als hotels i trobar tota mena de fruita en els bufets per esmorzar, de postres o per sopar, però no volem que els temporers siguin veïns d’habitació.

Aquest any que els hotels han estat tancats durant els mesos de confinament, seria una bona oportunitat per reactivar el seu negoci, però es veu que no els hi fa falta ni garantint quatre mesos de reserves pagades per avançat.

Naturalment, els hotels i llogaters, no els rebutgen explícitament, es limiten a posar excuses. De moment continuen treballant i tenen aparaulat un edifici on es podran allotjar una cinquantena de persones, però encara queden moltes al carrer.

La regidora de Drets Civils de la Paeria de Lleida, Sandra Castro, també s’ha pronunciat al respecte i malgrat que han habilitat espais, reconeix que no es pot dormir en una hamaca i després treballar dotze hores al camp. 

 

Tags: Lleida, Temporers

Notícies semblants: