Per què serveix la tira que porten de les camises a l’esquena?


Segur que ens hem fixat en la tireta que tenen a l’esquena moltes camises d’home i que no sabem per què serveix. Actualment no és més que un element decoratiu, però té la seva història.

Aquesta tira es va començar a afegir a les camises dels uniformes dels marins nord-americans, durant els anys 50, perquè poguessin penjar-les i evitar així que es rebreguessin, en aquells temps als homes no els agradava gaire la planxa i com ja sabreu els que heu fet la mili, sovint es passava revista.

Els armaris que tenien els marins en les cabines del vaixell eren molt petits i no tenien lloc per penjar la roba, aquesta tira els permetia penjar-la en qualsevol racó i sempre estava a punt per passar revista o acudir a qualsevol acte protocol·lari, sense necessitat de planxar-la.

La “locker loop” (llaç d’armari) com nomenaven a aquesta petita tireta, aviat es va popularitzar entre la roba de carrer i les dones li van trobar una altra utilitat. Durant els anys 60 les noies agafaven per aquesta tira als xicots que els agradava, com a símbol d’enganxar. Moltes noies tallaven aquesta tira de les camises dels seus enamorats perquè la resta de noies sabessin que estava compromès.

Actualment encara podem veure alguna camisa que porta la tireta que es va popularitzar al segle passar, però només és un objecte decoratiu.

Tags: Tira camisa

Notícies semblants: