El Suprem veta l’exhibició de banderes no oficials en edificis públics

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre un recurs presentat contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries del 2017, sobre l’exhibició de la bandera de set estrelles verdes a l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife.

Els fets es remunten a l’any 2016, quan en el ple de l’ajuntament de l’illa de Tenerife va reconèixer la bandera de les set estrelles verdes com un dels símbols del seu poble i la van posar a l’exterior de l’edifici de l’ajuntament.

Aquesta bandera a les Canàries és coneguda popularment com la bandera tricolor i va sorgir l’any 1964 del Moviment per l’Autodeterminació i Independència de l’Arxipèlag Canari. La sentència del TSJ de Canàries donava la raó a l’ajuntament i permetia la seva exhibició.

Ara ha estat el Suprem el que s’ha pronunciat en contra del TSJ de Canàries i per tant obre la porta a la prohibició de qualsevol bandera no oficial en edificis públics, ni tan sols de forma ocasional. En la sentència es pot llegir:

“No resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure de l’objectivitat i neutralitat de les Administracions Públiques l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no oficials als exteriors dels edificis i espais públics, fins i tot quan les mateixes no substitueixin, sinó que concorrin, amb la bandera d’Espanya i les altres legals o estatutàriament instituïdes”.

Queda clar que cap edifici públic de l’Estat podrà lluir cap bandera que no sigui oficial. Pel que ens afecta a Catalunya, l’estelada haurà de desaparèixer dels nostres edificis públics. Tot un atac a la llibertat d’expressió. 

Més enllà de parlar de política, altres col·lectius es veuran afectats per aquesta decisió del Suprem, com el col·lectiu LGTBI, el moviment feminista, la bandera del poble gitano o qualsevol altre minoritari, que acostumem a penjar en la celebració del seu dia.  Esperem no veure tampoc la bandera d’Espanya que llueix l’àguila, popularment coneguda per la bandera del pollastre en cap edifici públic.

Tags: Estelada

Notícies semblants: