El Suprem veta l’exhibició de banderes no oficials en edificis públics


0

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre un recurs presentat contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries del 2017, sobre l’exhibició de la bandera de set estrelles verdes a l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife.

Els fets es remunten a l’any 2016, quan en el ple de l’ajuntament de l’illa de Tenerife va reconèixer la bandera de les set estrelles verdes com un dels símbols del seu poble i la van posar a l’exterior de l’edifici de l’ajuntament.

Aquesta bandera a les Canàries és coneguda popularment com la bandera tricolor i va sorgir l’any 1964 del Moviment per l’Autodeterminació i Independència de l’Arxipèlag Canari. La sentència del TSJ de Canàries donava la raó a l’ajuntament i permetia la seva exhibició.

Ara ha estat el Suprem el que s’ha pronunciat en contra del TSJ de Canàries i per tant obre la porta a la prohibició de qualsevol bandera no oficial en edificis públics, ni tan sols de forma ocasional. En la sentència es pot llegir:

“No resulta compatible amb el marc constitucional i legal vigent, i en particular, amb el deure de l’objectivitat i neutralitat de les Administracions Públiques l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no oficials als exteriors dels edificis i espais públics, fins i tot quan les mateixes no substitueixin, sinó que concorrin, amb la bandera d’Espanya i les altres legals o estatutàriament instituïdes”.

Queda clar que cap edifici públic de l’Estat podrà lluir cap bandera que no sigui oficial. Pel que ens afecta a Catalunya, l’estelada haurà de desaparèixer dels nostres edificis públics. Tot un atac a la llibertat d’expressió. 

Més enllà de parlar de política, altres col·lectius es veuran afectats per aquesta decisió del Suprem, com el col·lectiu LGTBI, el moviment feminista, la bandera del poble gitano o qualsevol altre minoritari, que acostumem a penjar en la celebració del seu dia.  Esperem no veure tampoc la bandera d’Espanya que llueix l’àguila, popularment coneguda per la bandera del pollastre en cap edifici públic.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.