El govern de l’Estat estudia la possibilitat de multar amb 100 € a qui no porti mascareta.

Sembla que la mascareta ha vingut per quedar-se entre nosaltres i segons informa la Cadena Ser que ha tingut accés a un esborrany del decret llei que s’està elaborant per la nova normalitat, el govern proposa sancionar amb 100 € a tot el que incompleixi l’obligatorietat de portar mascareta.

Un cop superada la fase 3 de desconfinament, sembla que continuarem amb la mascareta, alguns experts afirmen que serà obligatòria fins a saber si a la tardor torna a haver-hi un rebrot o fins que tinguem una vacuna.

En aquest esborrany s’assenyala l‘obligatorietat de dur mascareta pel carrer i en qualsevol espai d’ús públic, tant obert com tancat, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’entre un metre i mig i dos metres.

També continuarà sent obligatòria en els mitjans de transport públics i en vehicles particulars quan els que l’ocupin no visquin en el mateix domicili.

En tots els casos estaran exemptes de portar-la les persones amb dificultats respiratòries, discapacitades o dependents sense autonomia, amb alteracions de conducta o per causa de força major. I l’excepció a la qual molta gent s’acollirà quan rebin la multa, “en activitats en les quals resulti incompatible l’ús de mascareta”, com per exemple menjar en un bar o restaurant.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Mascareta

Notícies semblants: