Quines olives tenen més calories, les verdes o les negres? – Quines engreixen més?

En aquests dies de confinament el consum d’olives ha augmentat considerablement, ja que en estar tot el dia a casa, molts de nosaltres no parem de picar, però us heu parat a pensar quines olives engreixen més, les blanques o les negres?

L’olivera és un arbre originari de la regió que va des del sud del Caucas fins a la zona de la costa de l’actual Síria. Amb l’expansió dels fenicis l’olivera va arribar a la península Ibèrica sobre l’any 1050 aC.

Les olives són riques en potassi i calci, dues substàncies que ajuden a expulsar les deixalles de les cèl·lules, afavoreixen l’eliminació de líquids i són una bona aportació per la nutrició dels ossos. En elles també trobem minerals com el manganès, el sodi, el fòsfor, el ferro i són molt riques en antioxidants i àcids grassos omega 3, tan importants per la nostra salut.

Totes aquestes propietats de les olives fan que siguin un dels productes estrelles de la dieta mediterrània, com ho és l’oli d’oliva. Però quantes calories tenen?

Totes les olives són verdes, la diferencia, està en el temps de recollida, mentre les verdes el recol·lecten quan presenten aquest color, les negres es deixen madurar a l’arbre. Totes dues sotmeten a un tractament que les estova i les fa més digeribles, ja que en el seu estat natural, són molt dures i amargants.

Encara que sembli el contrari, les negres tenen més calories. Les verdes se sotmeten a una fermentació que transforma els sucres en àcids làctics amb menys poder calòric, les negres com que no fermenten, aporten més sucres.

A la mateixa quantitat d’olives verdes o negres, la diferència és:

  • 100 grams d’olives verdes aporten 166 Kcal, 1 gram de sucre i 16,7 grams de greixos.
  • 100 grams d’olives negres aporten 299 Kcal, 4 grams de sucres i 30 grams de greixos.

Alguns experts en nutrició recomanen el consum de set olives diàries, que ens aportaran totes les propietats beneficioses que tenen, sense un gran consum de calories.

Tags: Olives

Notícies semblants: