Va existir “La Flaca” d’en Pau Donés? – Qui era aquesta misteriosa dona?

Ja fa tres anys de la mort d’en Pau Donés amb tan sols 53 anys, víctima del càncer de còlon contra el que va lluitar durant cinc anys. Avui, des d’aquí volem retre un petit homenatge escoltant algunes de les seves millors cançons, d’ençà que l’any 1996 es va començar a sentir a parlar de Jarabe de Palo, amb la seva cançó més coneguda, “La Flaca”.

1996 – “La Flaca”

El primer i gran èxit de Jarabe de Palo, va ser “La Flaca”, un single publicat l’any 1996. Però ens hem de remuntar a un any abans, per saber qui era aquesta misteriosa dona que va inspirar en Pau per fer la cançó.

Quan l’any 1995 Pau Donés i el seu grup van fer un viatge a Cuba per gravar un videoclip per una altra cançó, van conèixer a Alsoris Guzmán, una noia cubana, que no pesava més de 40 quilos i que treballava en una discoteca del Malecón de La Habana.

Una nit quan “La Flaca” va entrar a la discoteca amb un vestit vermell, Pau Donés i els seus companys la van convidar a un mojito i li varen preguntar si volia participar en el rodatge del videoclip, ella mateixa ho va explicar l’any 2017 a la Cadena Ser.

Aquells dies en què tenien previst gravar el videoclip a Cuba va fer molt mal temps, no parava de ploure i no van poder gravar res, van aprofitar per conèixer l’illa amb l’Alsoris Guzmán d’amfitriona. Van tornar amb les mans buides, però en Pau Donés es va portar el record de “La Flaca”, la musa que li va inspirar la cançó. 

En alguna ocasió en Pau va reconèixer que s’havia enamorat d’ella, que fins i tot dormien en la mateixa habitació de l’hotel, però més enllà de presumir, sempre afirmava que era un amor no correspost, va dir: “Me quedé a dos velas“. Per això la cançó diu “por un beso de la flaca yo daría lo que fuera“.

Alsoris que viu a Milà fa molts anys, va fer unes declaracions al diari El Mundo on reconeixia que sí que va haver-hi un petó durant un dels viatges que feien en autobús recorrent l’illa, però eren molt joves i ella no volia barrejar l’amor i la feina.

El que va passar entre ells, queda entre ells, però “La Flaca” sempre ens recordarà en Pau Donés.

1998 – “Depende”

Un altre dels grans èxits de Jarabe de Palo va ser “Depende” publicat l’any 1998.

2017 – “Humo”

Quan en Pau Donés va fer 50 anys, van publicar “Humo” una cançó que ens parla de la vida.

2020 – “Los angeles visten de blanco

Poc abans de morir, en Pau Donés des del balcó de casa seva, va voler donar les gràcies al personal sanitari que va estar a primera fila durant la pandèmia de la Covid-19.

En Pau ja descansa, però nosaltres sempre el recordarem a través de les seves cançons.

 

Tags: Jarabe de Palo, Pau Donés

Notícies semblants: