Es comença a produir la primera mascareta transparent.

Foto: EPFL

L’Escola Politècnica Federal de Lausanne (EPFL), fa dos anys que estava treballant en el desenvolupament d’una mascareta totalment transparent que aquesta setmana ha entrat en fase de producció. En un principi es destinarà al personal sanitari per millorar la seva relació amb els pacients, principalment amb persones discapacitades, infants i gent gran.

Amb la pandèmia de la Covid-19, aquest projecte ha cobrat especial rellevància i ha fet més fàcil aconseguir el finançament necessari per produir-la. El material amb la que està feta és un compost principalment de biomassa desenvolupat entre l’EPFL i el Centre d’Investigació de Materials de Suïssa.

La idea de crear aquesta mascareta transparent va sorgir, d’una conta-contes de l’hospital de Ginebra, que davant dels nens amb greus malalties, com la leucèmia, havia d’explicar els contes amb mascareta i per tant els nens no podien apreciar els seus gestos d’expressió, a partir d’aquí es va començar a pensar en el projecte que avui en dia pot ser molt més útil del que s’havia pensat en un primer moment a causa de la pandèmia.

HelloMask, a més de protegir-nos dels bacteris i virus, ens permetrà respirar com una mascareta normal, com les quirúrgiques que trobem a les farmàcies, gràcies a les tres capes d’aquest material fabricat amb el compost de biomassa, que permet que passi l’aire i a més és biodegradable.

S’espera que la primera remesa arribi al mercat l’any vinent, encara que serà pel personal sanitari. Més endavant les podrem trobar al mercat per la resta de ciutadans.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Mascaretes

Notícies semblants: