FESTES

L’Ou com Balla virtual de la Catedral de Barcelona

Des de fa 383 anys cada dia de Corpus, la Catedral de Barcelona segueix amb la tradició de L’Ou com Balla, consistent en buidar un ou, després es tapa el forat amb una mica de cera i es posa damunt el brollador de la font que hi ha al claustre de la Catedral perquè amb la força de l’aigua vagi donant voltes sense caure.

El costum que va començar a la Catedral de la Ciutat Comtal, amb el pas dels anys es va anar estenent a altres esglésies, jardins, altres llocs emblemàtics de la ciutat i fins i tot altres indrets de Catalunya.

Aquest any a causa del Coronavirus tots els actes de celebració de la festivitat del Corpus a Barcelona, es faran de forma virtual. Els únics ous que ballaran aquest any seran el de la Catedral i el dels Jardins Rubió i Lluc.

Us deixem amb el vídeo de L’Ou com Balla 2020 de la Catedral de Barcelona.

Tags: L'ou com balla

Notícies semblants: