Un estudi tecnològic demostra que Messi és el doble de bo que Cristinano Ronaldo

Ja fa anys que hi ha una gran rivalitat entre els dos cracs del futbol mundial, Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Els aficionats d’un i de l’altre reivindiquen pels seus ídols la titularitat de millor jugador del món. Si ens fixem en les pilotes d’or que té cada un, el guanyador és Messi amb sis contra les cinc de Ronaldo.

Ara un estudi científic elaborat per la Universitat Catòlica de Leuven a Bèlgica, amb col·laboració amb l’empresa de dades holandesa, SciSports, ha revelat que Leo Messi és el doble de bo que Cristiano Ronaldo.

L’estudi té en compte el que es coneix com l’índex del VAEP (Valor d’accions per estimació de probabilitats), basat a analitzar una gran quantitat de paràmetres de les accions en què intervenen els futbolistes i la seva repercussió en el resultat final del partit.

En aquest cas, s’han analitzat les jugades de tots dos jugadors durant les cinc temporades que Cristiano va jugar al Real Madrid, del 2013 al 2018. El resultat no genera cap dubte, Messi té un índex d’1,21 mentre el valor de Ronaldo és de 0,61. 

De l’estudi també es pot deduir que Messi entra més en contacte amb la pilota i genera més ocasions de joc que tenen una incidència més gran en el resultat final del partit que Cristiano Ronaldo.

Segur que pels aficionats del Barça no calia fer cap estudi per saber que tenen el millor davanter del món d’aquests temps i potser de la història.

Tags: Messi

Notícies semblants: