El 23 de Juliol celebrarem un Sant Jordi diferent, però continuarà sent la nostra festa.

El 23 de juliol a moltes poblacions catalanes celebrarem la Diada de Sant Jordi que vàrem haver d’ajornar per culpa del Coronavirus. Barcelona ja s’està preparant pensant a ser un model que poden adoptar altres capitals de Catalunya.

Segons informa Betevé per fons de l’ACN, el 23 de juliol no serà un dia del llibre i la rosa tradicional, a causa de la pandèmia s’hauran de fer alguns canvis. Es preveu que s’instal·lin entre 200 i 300 parades i un dels canvis més significatius és que romandran obertes fins a mitjanit.

Per Sant Jordi, l’ajuntament de Barcelona atorgava un miler de llicències per paradistes, aquest any i per contribuir a pal·liar les pèrdues del sector llibreter i florista, només s’atorgaran a editorials, llibreries i floristeries.

Aquest 23 de juliol a Barcelona, podrem trobar parades al Passeig de Sant Joan, les Rambles, el Passeig de Gràcia i altres indrets de Ciutat Vella i l’Eixample, això sí amb una mica més de distanciament per evitar aglomeracions.

Pel que fa a la signatura de llibres probablement es farà concertant cita prèvia, per tal d’evitar llargues cues i aglomeració de gent davant les parades.

El Coronavirus a més de moltes vides, ens ha pres moltes altres coses, no deixem que ens prengui la festa més emblemàtica de Catalunya. Participem amb la Diada de Sant Jordi del 23 de juliol, regalem roses i llibres, gaudim de la nostra festa i des d’aquí demanem a tots els Ajuntaments catalans que s’animin a organitzar la festa.

Sant Jordi any 1934

 

Tags: Sant Jordi

Notícies semblants: