Estirar la cadena del vàter amb la tapa oberta pot fer propagar el Coronavirus.

Cada dia escoltem notícies noves sobre el Coronavirus, moltes d’elles no sabem si ens les hem de creure o si estan basades en estudis científics, com aquesta que han fet a la Xina.

Un estudi demostra que estirar  la cadena del vàter amb la tapa oberta pot fer que el Coronavirus es propagui. L’estudi l’ha fet la Universitat de Yangzhou, a la Xina i s’ha publicat a la revista Physics of Fluids.

Fa uns dies vam saber que segons anàlisis d’aigües residuals de la ciutat de Barcelona, es va poder demostrar que la Covid-19 ja estava present a la ciutat el 15 de gener, dos mesos abans del decret de l’estat d’alerta i això és perquè amb una anàlisi d’aigües residuals podem arribar a saber que mengem, quins són els nostres hàbits i quines malalties patim. Quants cops heu sentit a parlar que contenen cocaïna?

El Coronavirus pot sobreviure a la digestió de l’ésser humà i està present en les nostres femtes. L’estudi demostra que quan estirem  la cadena del vàter es crea un núvol de partícules amb gotes suspeses a l’aire que ens poden contaminar, ja no tan sols de Coronavirus, sinó de qualsevol altra malaltia contagiosa.

Si estirem  la cadena amb la tapa baixada, el núvol de partícules quedarà dins del vàter. Altres precaucions a seguir per evitar contagis, és mantenir una bona higiene dels sanitaris i rentar-nos les mans abans i després de fer les nostres necessitats.

Podeu veure l’estudi publicat a Physics of Fluids.

Tags: Coronavirus

Notícies semblants: