FESTES

Com rebrem la Flama del Canigó aquest any per causa del Coronavirus?

Aquest any a causa de la pandèmia del Coronavirus ens hem vist privats de moltes de les nostres festes i tradicions o les hem de fer amb un format diferent. És el que passarà aquesta setmana vinent amb la Flama del Canigó.

Cada any la Flama del Canigó es recollia al cim del Canigó, però aquest any l’emblemàtica muntanya del Conflent està tancada per culpa de la Covid-19 i tan sols tres persones tindran permís per pujar a encendre la flama.

Tres persones del Casal del Conflent pujaran la flama des del Cercle de Joves de Perpinyà, del Castellet, on es manté encesa durant tot l’any fins al Pic del Canigó, allà la regeneraran i la baixaran fins a Coll d’Ares on tothom que vulgui la podrà recollir el dia 23 des de les 8 del matí fins a les 5 de la tarda. Els Agents Rurals de Catalunya seran els encarregats de vetllar la Flama del Canigó.

Per tal d’evitar aglomeracions, es recomana recollir la flama el més a prop possible del nostre poble. A causa de l’estat de represa en el que estem immersos, aquest any serà necessari tenir un permís especial per transportar la Flama del Canigó. El podeu sol·licitar al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Òmnium Cultural, insta a tota la ciutadania a encendre una espelma als nostres balcons el dia 23 a les deu de la nit, per recordar a les persones que ens han deixat per la Covid-19, els afectats per la malaltia, com agraïment al personal sanitari i a la resta de persones que han estat en primera fila treballant per tots nosaltres i també com a record dels presos polítics i exiliats.

 

HISTÒRIA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Tags: Flama del Canigó

Notícies semblants: