El Túnel que podria unir Barcelona i Sant Cugat en bicicleta.

Foto: Túnels Barcelona Cadí

L’associació BikeVidrera vol connectar el Vallès amb Barcelona a través dels Túnels de Vallvidrera, aprofitant el túnel d’emergència existent i que uniria Sarrià amb Les Planes en tan sols 14 minuts.
Per això han presentat un projecte als pressupostos participatius d’aquest any de l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte preveu habilitar per a bicicletes els Túnels de Vallvidrera per tal de travessar el massís de Collserola, una alternativa al cotxe que descongestionaria el transport públic i molt més saludable, sostenible i econòmic.

No és un projecte molt car, el que proposa BikeVidrera és habilitar el túnel d’emergències ja existent de 2,5 km i que des de la seva construcció als anys 70 tan sols s’ha utilitzat en dues ocasions. Lògicament en cas d’emergència es podria tallar la circulació de bicicletes i podria tenir el seu servei d’evacuació a través de les galeries transversals que connecten amb el túnel principal. Com la part més important de l’obra ja està feta, no s’hauria de fer una gran inversió.

Foto: BikeVidrera– Túnel de serveis BikeVidrera – Túnel ciclista de Morlans (Donosti)

La proposta de BikeVidrera contempla fer una passarel·la ciclista, elevada sobre el vial de cotxes, de tres metres d’amplada per poder accedir a la boca Sud, des del carrer Granados del barri de Sarrià-Sant Gervasi.

Recondicionar el túnel de servei, canviant el ferm, millorant la il·luminació, revestint les parets de la galeria, senyalització específica i adequar els sistemes de seguretat.

I per últim a la boca Nord, connectar el vial de bicicletes entre el Baixador de Vallvidrera i Les planes, amb una via paral·lela a la carretera de Vallvidrera a Sant Cugat.

La pandèmia de la Covid-19 ens ha fet canviar molts dels nostres hàbits i la bicicleta ha estat la gran protagonista, un mitjà de transport que ens permet circular amb total seguretat, sense les aglomeracions que es pateixen cada dia a les hores punta en els transports públics. A més un transport gens contaminant i molt més saludable.

La proposta de BikeVidrera s’ha presentat a Procés participatiu del Decidim Barcelona i també han tingut contactes amb l’ajuntament de Sant Cugat.

Si voleu donar suport a aquesta iniciativa, per fer realitat una infraestructura necessària i que ens beneficiarà a tots ho podeu fer signant la petició de BikeVidrera.

Tags: Túnels Vallvidrera

Notícies semblants: