Un jutge prohibeix inscriure una nena amb el nom de Mel, malgrat que a Catalunya hi ha més de cent registrades.

Un jutge del registre civil de Cerdanyola del Vallès s’ha negat a inscriure una nena amb el nom de Mel, malgrat que a Catalunya hi ha més de cent nenes amb aquest nom. L’argument que esgrimeix el jutge, és que Mel és nom d’home, com Mel Gibson. 

Segons les darreres dades de l’Idescat a Catalunya hi ha registrades amb aquest nom 104 nenes i tan sols 21 nens.

En declaracions de la mare de la Mel a RAC1, Laia Rovira diu que fa un any i tres mesos, que és l’edat que té la nena, que porta lluitant per poder registrar-la amb aquest nom. Quan els hi van denegar, van recórrer la resolució, adjuntant les dades de l’Idescat i els han contestat que en el termini d’un any tindran resposta, però no deixen de donar-los llargues i és per això que s’han decidit a fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació.

Com es van negar a inscriure-la amb un altre nom, el jutjat va actuar d’ofici posant-li un altre, als pares els hi van dir que buscarien un de similar com Melissa, Amèlia, Melody, Adela, etc. Van triar Adela perquè almenys els agrada una mica. Així que la Mel que és com la coneix tothom, oficialment es diu Adela.

La mare també explica que quan va trucar per saber com estava el tema li van dir que estigués trenqui-la, que encara pot trigar un any i mig o dos anys més, que hi ha coses més importants que el nom de la seva filla. 

Tags: Jutjats

Notícies semblants: