FESTES

Suspès l’Aquelarre de Cervera per primer cop en 43 anys per culpa de la Covid-19.

La Covid-19 ens ha deixat sense un altre de les nostres festes més populars, l’Aquelarre de Cervera que es fa des de l’any 1978 l’últim cap de setmana d’agost a la capital de la Segarra.

Aquest any s’havia de celebrar la 43a edició d’aquesta tradició que va néixer l’any 1978 de la mà d’un grup de joves que va decidir fer una festa en honor al “Carreró de les Bruixes” de Cervera. Un carreró que segons la llegenda, era el lloc on es reunien les bruixes les nits de lluna plena.

El Carreró de les Bruixes que data del segle XIII, és un dels llocs més tenebrosos de Cervera, un carreró estret, fosc que té entrada pel carrer Major i que a la nit molts de nosaltres no gosaríem a passar. En els murs de les parets podem trobar pintats gats negres, escombres de bruixes o signes misteriosos.

Durant l’Aquelarre els carrers de Cervera s’omplen de diables, bruixes, bruixots, foc i percussió. També se celebra la Fira del Gran Boc, dedicada a l’esoterisme al recinte de la Universitat.

El personatge més popular de l’Aquelarre de Cervera i el que tanca la festa és el Mascle Cabró, que acompanyat de les bruixes i dimonis fan l’espectacle final a la plaça. L’escorreguda del Mascle Cabró dóna pas a la traca final i tanca la festa.

Aquest any s’havia de celebrar els dies 28, 29 i 30 d’agost, però la Regidoria de Festes de la Paeria de Cervera i els organitzadors de l’Aquelarre, ha decidit suspendre’l per ser un acte multitudinari igual que La Patum de Berga, que també es va suspendre per evitar la propagació del Coronavirus.

Tags: Aquelarre Cervera

Notícies semblants: