El Coronavirus ja estava present a Barcelona al mes de març del 2019.

Segons un estudi realitzat per investigadors de la Universitat de Barcelona, el SARS-CoV-2 ja estava present al mes de març de l’any passat en les aigües residuals de Barcelona. Concretament l’anàlisi ha donat positiu en les aigües del 12 de març del 2019, molt abans que es produís el primer cas de Coronavirus a Wuhan, l’epicentre de la pandèmia mundial.

S’han analitzat les aigües residuals que es conserven congelades, des del gener del 2018 fins al desembre del 2019 i tan sols el 12/03/2019 ha donat positiu, pel que en un món tan globalitzat en el que vivim podia ser un cas puntual que com no va manifestar-se com una pandèmia, podria haver quedat emmascarat com una grip o pneumònia normal.

Segons informa el diari Ara que ha consultat amb experts aliens a l’estudi realitzat a la UB, aquesta notícia s’ha de prendre amb prudència, ja que de moment l’estudi no ha estat publicat en cap revista científica i cal tenir més informació. En el mes de març de l’any passat, lògicament va haver-hi casos de pneumònia als hospitals de Barcelona, però res fora del que és normal cada any.

La Covid-19 està present en les femtes de les persones infectades i per tant l’anàlisi de les aigües residuals de les ciutats poden servir com a estudi de possibles rebrots de la pandèmia, abans que es manifestin entre la població i així poder reaccionar a temps per controlar-la. Una bona eina per estudiar l’evolució del Coronavirus.

Tags: Barcelona, Coronavirus

Notícies semblants: