Dissabte calent a l’estàtua de Colom, VOX, LGTBI i un petit incendi.

Ahir l’estàtua de Colom es va convertir en protagonista de dos actes i un incendi, una manifestació de VOX per reivindicar la figura del descobridor i colonitzador d’Amèrica i un altre convocada per diversos col·lectius LGTBI anticapitalistes, feministes i antiracistes. La nit va acabar amb un petit incendi.

A la manifestació de Vox van acudir unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, però no van ser capaços per falta de gent o per mala organització, de fer una cadena humana per envoltar l’estàtua de Colom, ni posant la bandera espanyola entre ells.

https://twitter.com/aviamaria_/status/1276890413736103937

Amb crits de “Colon no se toca” van reivindicar la figura del descobridor i tot van ser lloances als Reis Catòlics perquè segons ells, van atorgar als indígenes els mateixos drets que als espanyols.

A la matinada quan es va produir l’incendi, que no ha provocat desperfectes en el monument, hi havia un grup de gent al voltant. El canal de Telegram “El barri resisteix” ha publicat els vídeos de l’incendi amb aquestes paraules: “Cremant l’Estàtua de Colom. Acció del Barri Resisteix”.

Els Bombers de Barcelona van actuar per apagar el foc i sembla que tan sols va cremar una xarxa. Aquest matí encara es podien apreciar les restes del petit incendi.

Tags: Colom

Notícies semblants: