Obre a Figueres el primer Supermercat amb certificació Halal de tot l’Estat

Foto: Halal Empordà

L’empresa Halal Empordà ha obert a Figueres, al Polígon Industrial Clos de Fires, el primer supermercat amb certificació Halal de tot l’Estat espanyol. Tots els seus clients tenen assegurat que el 100% dels productes són Halal.

La certificació Halal és un reconeixement internacional, Halal Food Quality, que atorga la GCC Accreditation Centre. Aquesta certificació garanteix que tots els productes d’alimentació, així com les farines, espècies, begudes, pastissos i sobretot, els productes carnis són Halal. També garanteix que el personal té la formació necessària en aquesta especialitat.

Foto: Halal Food.Quality

Amb la creixent onada migratòria procedent de països amb religió musulmana, la demanda de productes Halal és cada dia més gran en el nostre país i cada cop té un impacte més positiu entre tots nosaltres. Es calcula que el consum de productes Halal a tot l’estat suposa uns 2.421 milions d’euros.

Aquesta nova oferta garantirà que la comunitat musulmana del nostre país, molts d’ells ja nascuts a Catalunya, puguin continuar amb l’estil de vida i alimentació pròpia dels seus costums.

Darrerament estan proliferant molt les botigues Halal o departaments en grans supermercats del nostre país, però de moment l’única que té la certificació és la de Halal Empordà.

El Born Halal

Què és el Halal?

El Halal es defineix com tot allò que està permès, és lícit i per tant saludable, ètic i que no és nociu, segons les normes islàmiques reflectides en l’Alcorà.

Requisits perquè un producte sigui Halal

Pels musulmans qualsevol classe de vida és sagrada i quan se sacrifica un animal ha de ser només amb el propòsit de supervivència. Com tota vida la consideren una benedicció d’Al·là, quan un animal és sacrificat, la persona que ho fa ha de pronunciar aquestes paraules “Bismillah” que vol dir en nom d’Al·là.

També hauran de sacrificar l’animal d’una manera determinada, però pel que fa a sacrificis d’animals, preferim no entrar en detalls. Si teniu curiositat, segur que ho trobareu a internet.

Halal representa tot el permès i Haram és tot el prohibit per la religió musulmana, tot el que pels que professen aquesta religió és il·lícit, nociu, abusiu i perjudicial. Hi ha una llarga llista d’aquests productes, però els més coneguts són el porc, tots els seus derivats i l’alcohol. Tots els productes que no respectin aquestes normes no seran considerats Halal.

Tags: Halal

Notícies semblants: