La Vall d’Hebron participa en el disseny d’un fàrmac que ha resultat efectiu per curar un tipus de càncer.

Investigadors de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron han participat junt amb altres deu centres de tot el món, en el disseny d’un fàrmac que ha resultat efectiu per tractar un tipus de càncer que fins ara no tenia tractament.

Es tracta d’un tumor considerat minoritari, ja que afecta tan sols a un pacient de cada 100.000 persones, un tumor de l’aparell gastrointestinal i que quan és detectat l’esperança de vida fins ara era d’un any.

El fàrmac s’ha provat en 56 pacients i ha funcionat pràcticament en la totalitat, el 95% dels pacients tenen una resposta positiva i el tumor disminueix de mida.

Cada dia la investigació oncològica va dirigida a la creació específica per a cada tipus de tumor, per cada tipus concret de mutació del càncer.

Precisament el Premi Nacional de Recerca d’aquest any que atorga la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació serà pel director de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, Josep Tabernero.

Després de la crisi a causa del Coronavirus, esperem que les administracions públiques s’adonin de la necessitat de dedicar més diners a investigació, perquè els grans professionals que tenim al nostre país puguin fer descobriments com aquest.

Tags: Vall d'Hebron

Notícies semblants: