El Cirque du Soleil obligat a fer Suspensió de Pagaments per culpa del Coronavirus

El Coronavirus li ha passat factura al Cirque du Soleil, que davant la inactivitat durant aquests mesos de pandèmia, s’ha vist obligat a presentar Suspensió de Pagaments. La suspensió dels espectacles que la companyia canadenca fa arreu del món, els obligarà a acomiadar 3.840 treballadors.

La companyia ha emès un comunicat dels tres inversors principals, l’americà TPG Capital, el xinès Fosun Capital Group i l’entitat financera Caisse de dépôt et placement du Québec, on anuncien que cada un d’ells aportaran cent milions d’euros, que sumats als 200 milions que aportarà el govern del Quebec, serviran per indemnitzar als treballadors i fixaran dos fons d’assistència de vint milions d’euros per despeses de personal i contractistes.

La companyia ha anunciat que ja passava per un mal moment financer abans de la crisi per la Covid-19 i aquesta els ha acabat de rematar. Ara presentaran un pla de reestructuració per poder tornar aviat. El president de la companyia afirma que s’han vist obligats a prendre aquesta decisió per protegir el futur del Cirque du Soleil i que quan passi aquest mal moment, tornaran a contractar a la majoria dels treballadors acomiadats.

El procés de fallida, que té un deute de 900 milions de dòlars, estableix que en els pròxims 45 dies, altres entitats poden presentar ofertes per adquirir el Cirque du Soleil i serà el Tribunal Superior del Quebec qui decidirà quina és la millor oferta.

En els 36 anys d’existència del Cirque du Solei, ens han entretingut amb els seus originals espectacles, un circ diferent del que estàvem acostumats. Esperem tornar-los a veure aviat. De moment ens conformarem amb un espectacle virtual de 60 minuts que ens van voler oferir en temps de confinament. El podeu veure aquí. 

Gaudeix del Cirque du Soleil sense sortir de casa

 

Tags: Cirque du Soleil

Notícies semblants: