Sitges recollirà els residus flotants al mar i estudia convertir-los en teixits per vestuari municipal.

L’Ajuntament de Sitges aquests mesos d’estiu, recollirà tots els residus que suren al mar del seu litoral i estudien la possibilitat de transformar-los per fer teixits, amb el que es faria el vestuari del personal municipal o altres elements promocionals que permetin la seva creació amb plàstic reciclat.

La regidoria de Platges del consistori ha anunciat que l’embarcació Mayadi recorrerà en dies alternatius tota la costa del terme municipal per recollir fins a 25 kg de materials que es trobin surant al mar.

L’embarcació disposa de dos braços hidràulics amb els quals recolliran el que trobin a la superfície i fins a un metre de profunditat. Amb aquesta iniciativa a més de millorar la qualitat de l’aigua pels banyistes, evitaran que aquests residus quedin atrapats en els espigons i sobretot milloraran la qualitat de vida de la fauna marina.

També poden guardar part dels residus recuperats del mar pel 5è Festival de Reciclatge Art Responsable, que aquest any se celebrarà del 27 de novembre al 20 de desembre a Can Falç Mar.

Si voleu veure el recorregut que fa l’embarcació en temps real i el que recull, ho podeu seguir a través de l’aplicació Marine Traffic, introduint el nom Mayadi Tres.

Tags: Sitges

Notícies semblants: