Òmnium Cultural presenta una denúncia contra el rei emèrit Juan Carlos I

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural

Per primer cop el Rei emèrit Juan Carlos I ha estat denunciat davant el Tribunal Suprem i ho va fer ahir Òmnium Cultural presentant una querella criminal en la sala Penal del Suprem, per presumptes delictes de frau fiscal, blanqueig de capitals i corrupció, incloent-hi tràfic d’influències, negociació prohibida a funcionaris i suborn passiu.

La Fiscalia ja està investigant possibles actes irregulars que el Rei emèrit hagués pogut cometre després de finalitzar el seu mandat, ja que amb anterioritat gaudia de la inviolabilitat que l’atorga la Constitució. El que pretén Òmnium amb aquesta querella és que s’investiguin les irregularitats durant tot el mandat del Rei Juan Carlos I (1975-2014) i no tan sols a partir de la seva abdicació.

Com que l’entitat cultural i sobiranista no confia gaire en la justícia espanyola, paral·lelament a la querella ha fet una petició a les autoritats suïsses perquè bloquegin tots els fons del monarca sospitosos de tenir un origen il·lícit.

Aquesta acció d’Òmnium s’emmarca dins la campanya “Fem-la caure”, iniciada arran de les darreres investigacions sobre les presumptes comissions milionàries que va cobrar el rei Juan Carlos I per la construcció del tren alta velocitat de la Meca a l’Aràbia Saudita i que presumptament va ser ell qui va pagar la costosa lluna de mel del Rei Felip VI, a través d’un amic. Casos que la premsa internacional ha destapat i continuen investigant.

Recordem que Òmnium Cultural continua sent presidida per Jordi Cuixart des de Lledoners i és per això que el vicepresident de l’entitat Marcel Mauri, ha declarat que la presentació de la querella ha de suposar:

“Una ofensiva política i jurídica contra els poders de l’Estat per acabar amb una monarquia corrupta, que ha jugat un paper clar legitimant la violència de l’1-O contra la ciutadania”. Per això, ha dit, Òmnium presenta “una querella per fiscalitzar la Fiscalia espanyola i, quan es demostri que els fiscals fan una simple operació de maquillatge, Òmnium hi serà per denunciar-ho”. “A més, i com que no confiem en la justícia espanyola ni en el Tribunal Suprem, hem instat les autoritats suïsses perquè bloquegin els comptes del rei emèrit per indicis de criminalitat”

Tags: Rei Juan Carlos

Notícies semblants: