Tothom vol menjar cada dia, però com és que tots ho fem diferent? Aquesta és la pregunta que podem veure al cartell promocional de l’exposició “Que mengem avui?” i que ens intentaran respondre la xef del Restaurant Semproniana, Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor a través de la mostra que presenten.
L’exposició produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, coordinada pel biòleg del museu Carles Flaquer, ens farà reflexionar sobre els hàbits alimentaris que tenim, com afecten el nostre organisme, l’entorn on vivim i en definitiva al planeta en conjunt.
Avui a l’exposició: Què mengem avui? Amb Ada Parellada & Agnès Villamor al Museu de Ciències Naturals de Granollers. Molt recomanable!! @agriculturacat @CugatGloria @_MiriamGlez @adaparellada pic.twitter.com/thnLnMqb1q
— Clara Solé Carbonell (@clarasolec) June 25, 2020
Per què mengem el que mengem?, una pràctica que integra natura i cultura, que podrem analitzar a través de la mostra dividida en diferents apartats i on també es faran altres activitats com xerrades, mostres de cuina, gestió del malbaratament, etc.
- Tinc gana! – Com satisfem la fam, amb productes frescos o ultraprocessats?
- Efectes de l’elecció – Sobre el nostre cos, la terra i el lloc on vivim.
- Els sentits – S’analitza la percepció sensorial, tant fisiològica com cultural.
- L’ordinari – Els costums del dia a dia.
- L’extraordinari – Els àpats especials o de celebració.
- Tradició i innovació – Les tradicions donen pas a la innovació. Origen de les tradicions.
- La cuina – La cuina diària, com a museu o en l’àmbit de l’educació.
- Creences – Tradicions, costums vegetarianes, veganes, halal, macrobiòtica, km 0, etc.
- Conseqüències – La salut, el malbaratament alimentari i la salut del lloc on vivim.
- L’hortet – Tot el que mengem ha estat produït a la natura.
L’exposició ja està oberta al Museu de Ciències Naturals de Granollers on estarà fins al 28 de febrer del 2021, després començarà a visitar els diferents Museus Locals de la Diputació de Barcelona.
L’entrada és lliure però cal reservar. Podeu veure més detalls i fer la reserva a Museu de Ciències Naturals de Granollers.