Un microbiòleg català forma part de l’equip que descobreix un nou test amb saliva per detectar el Coronavirus, més fiable que el PCR.

Arnau Casanovas és un microbiòleg català, doctorat en Microbiologia Ambiental i Biotecnologia per la Universitat de Barcelona que treballa a l’Escola Pública de la Universitat de Yale New Yeaven, Connecticut i forma part de l’equip d’investigació que ha descobert un nou test per detectar la Covid-19.

El nou test que es fa a través de la saliva, és molt més pràctic i fiable que el que es fa actualment amb un frotis nasal i molt menys incòmode pel pacient. En una entrevista que va concedir Arnau Casanovas a RAC1, ha explicat que “l’anàlisi de la saliva podria ser una bona alternativa al frotis”.

Els frotis presenten un risc pel personal sanitari, ja que consisteix a ficar uns bastonets en les fosses nasals, que en moltes ocasions fan estossegar al pacient, cosa que representa un risc per la persona que el fa. En canvi el fet amb la saliva no és gens incòmode i es podria arribar a fer a distància.

L’investigador continua explicant a RAC1 que aquest tipus de test és més simple i econòmic, cosa que permetria fer-ho a més gent per conèixer realment la població infectada i es reduirien els falsos negatius que s’obtenen ara amb el PCR.

Ara el seu equip ha començat a provar el nou test amb saliva amb els jugadors, familiars, tècnics i directius de l’NBA, per tal de validar-lo, que sigui aprovat i poder patentar-lo. Pel que fa a la patent, pensen fer-ho sense “royalties“, perquè sigui gratuïta i la pugui utilitzar tothom. Si totes les proves surten bé, podria estar disponible d’aquí a dos mesos.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: