Sandro Rosell demana una indemnització de quasi 30 milions d’euros per la presó preventiva

L’expresident del Barça, Sandro Rosell, demana a l’Estat una indemnització de més de 29 milions d’euros pels dos anys que va està en presó preventiva, sota acusacions de les finalment en el judici va resultar absolt.

Rosell ha interposat la corresponent demanda de responsabilitat patrimonial en la qual reclama la quantitat de 29.754.465,02 euros. En el comunicat emès per la defensa de Sandro Rosell, s’especifica que no volen que el pagament d’aquesta indemnització repercuteixi sobre els contribuents, per això demanen que siguin els funcionaris públics, jutges, policies i fiscals els que responguin amb el seu patrimoni personal.

Sandro Rosell va passar 645 dies en presó preventiva, acusat injustament del cobrament i blanqueig de comissions il·legals per la gestió dels drets audiovisuals de la Confederació Brasilera de Futbol. Si finalment la demanda és favorable a l’expresident del Barça, la seva intenció és quedar-se tan sols amb l’import de les despeses que ha tingut per la seva defensa i els generats per la logística del cas, la resta de la indemnització la donarà a causes benèfiques, com ha fet amb els guanys obtinguts de la publicació del seu llibre on narra la seva experiència a la presó.

Les quantitats reclamades per Sandro Rosell són pels següents conceptes:

– Per dany a la seva reputació: 405.000 €
– Per dany psicològic: 200.000 €
– Per dany afectiu: 320.000 €
– Per lucre cessant per la pèrdua de negocis: 28.062.950 €
– Per despeses derivades de la seva estança a presó: 766.465,02 €

Malgrat la reclamació presentada en la demanda de Sandro Rosell, l’Estat té prevista una indemnització per aquests casos de presó preventiva injustificada i per la qual l’expresident del Barça tan sols rebria 25 € per cada dia d’empresonament, en total 16.125 euros.

L’empresari andorrà, Joan Besolí, que va estar empresonat amb Sandro Rosell i al que no li van concedir permís per visitar al seu fill quan va tenir un accident greu, també ha presentat una demanda de reclamació patrimonial per un import de 2.152.924 euros.

Tags: Sandro Rosell

Notícies semblants: