La Justícia rebutja el confinament domiciliari de Lleida i les altres set poblacions del Baix Segre

La població lleidatana s’ha aixecat aquest matí sense saber si pot sortir o no de casa. En plena matinada, el jutjat de guàrdia de Lleida, a instàncies de la fiscalia, ha rebutjat el confinament domiciliari de Lleida i les altres set poblacions, que va decretar ahir el govern de la Generalitat. La raó de tombar la decisió del govern ha estat perquè la Generalitat no té competències per prendre aquesta mesura, ha de ser el govern espanyol qui ho ha de fer mitjançant l’estat d’alarma.

La jutgessa de guàrdia Elena Garcia-Muñoz argumenta la seva decisió amb aquestes paraules:

“És una competència estatal i s’exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció del Congrés dels Diputats. En tot cas, el president de la Generalitat pot demanar al govern espanyol la declaració de l’estat d’alarma”.

A hores d’ara el President Torra es reuneix amb els serveis jurídics al Palau per posteriorment tenir una reunió amb el vicepresident Pere Aragonès i els Consellers d’Interior i Salut, Miquel Buch i Alba Vergés.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Lleida

Notícies semblants: