El President del Parlament, Roger Torrent va ser espiat per un programa informàtic que tan sols és accessible als governs.

El diari britànic The Guardian conjuntament amb el País, han destapat una investigació que va fer un institut de ciberseguretat del Canadà, arran d’una errada en la seguretat de Watssap i per la que va ser possible que s’introduís en el mòbil de Roger Torrent i altres personalitats de tot el món, un programa espia anomenat Pegasus.

Pegasus és un programa desenvolupat per NSO, una companyia israeliana i que tan sols el poden comprar els governs i els cossos de seguretat dels estats, per combatre el crim i el terrorisme.

Entre els mesos d’abril i maig de l’any passat, quan Watssap va tenir l’errada en la seva seguretat, 1400 terminals de tot el món van ser atacats per Pegasus, que permet tenir accés a tot el contingut del telèfon, arxius, fotografies, escoltes, missatges i fins i tot connectar la càmera remotament i escoltar tot el que s’està parlant.

Entre aquestes persones d’arreu del món, estan Roger Torrent i també l’ex diputada de la CUP, Ana Gabriel, actualment en l’exili.

Avui mateix el President del Parlament, Roger Torrent ha denunciat el fet en una declaració institucional a la Cambra, demanant que s’investigui fins al final qui hi ha darrere d’aquest espionatge i que es depurin responsabilitats.

Quan es va produir la intromissió en el telèfon del president Torrent, governaven el PSOE i Podemos i tant si tenien coneixement dels fets com si no, són responsables per acció o per negligència. La companyia israeliana NSO, per respecte a la confidencialitat dels seus clients, no confirma ni nega si l’Estat espanyol o les forces de seguretat espanyoles estan entre els seus clients, però tot apunta que les Clavegueres de l’Estat, presumptament tornen a actuar.

Recordem que entre l’abril i maig de l’any 2019 estàvem en ple judici del procés i el President Torrent va tenir moltes converses tant amb altres personalitats catalanes com de l’exterior. Esperem algún dia saber la veritat.

Tags: Torrent

Notícies semblants: