El President del Parlament, Roger Torrent va ser espiat per un programa informàtic que tan sols és accessible als governs.


0

El diari britànic The Guardian conjuntament amb el País, han destapat una investigació que va fer un institut de ciberseguretat del Canadà, arran d’una errada en la seguretat de Watssap i per la que va ser possible que s’introduís en el mòbil de Roger Torrent i altres personalitats de tot el món, un programa espia anomenat Pegasus.

Pegasus és un programa desenvolupat per NSO, una companyia israeliana i que tan sols el poden comprar els governs i els cossos de seguretat dels estats, per combatre el crim i el terrorisme.

Entre els mesos d’abril i maig de l’any passat, quan Watssap va tenir l’errada en la seva seguretat, 1400 terminals de tot el món van ser atacats per Pegasus, que permet tenir accés a tot el contingut del telèfon, arxius, fotografies, escoltes, missatges i fins i tot connectar la càmera remotament i escoltar tot el que s’està parlant.

Entre aquestes persones d’arreu del món, estan Roger Torrent i també l’ex diputada de la CUP, Ana Gabriel, actualment en l’exili.

Avui mateix el President del Parlament, Roger Torrent ha denunciat el fet en una declaració institucional a la Cambra, demanant que s’investigui fins al final qui hi ha darrere d’aquest espionatge i que es depurin responsabilitats.

Quan es va produir la intromissió en el telèfon del president Torrent, governaven el PSOE i Podemos i tant si tenien coneixement dels fets com si no, són responsables per acció o per negligència. La companyia israeliana NSO, per respecte a la confidencialitat dels seus clients, no confirma ni nega si l’Estat espanyol o les forces de seguretat espanyoles estan entre els seus clients, però tot apunta que les Clavegueres de l’Estat, presumptament tornen a actuar.

Recordem que entre l’abril i maig de l’any 2019 estàvem en ple judici del procés i el President Torrent va tenir moltes converses tant amb altres personalitats catalanes com de l’exterior. Esperem algún dia saber la veritat.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.