Els Cinemes Méliès tanquen definitivament a causa de la crisi pel Coronavirus

Els Cinemes Méliès del carrer Villarroel de Barcelona, que portaven quasi 25 anys oferint-nos cinema d’autor, es veuen obligats a tancar definitivament a causa de l’aturada que han patit aquests darrers mesos per culpa del Coronavirus.

Abans de la crisi sanitària, els Cinemes Méliès ja passaven per una situació econòmica delicada a la qual s’havia d’afegir el mal estat de l’edifici on estan situades les dues sales i que sovint els feien fer front a reparacions en alguns casos molt costoses.

Ara no han pogut fer front a la crisi sanitària i la Covid-19 s’ha cobrat una nova víctima econòmica. Segons declaracions del propietari de Cinemes Méliès, Carles Balagué, al diari Ara:

“La decisió ha sigut difícil, però no ens vèiem capaços de tirar endavant el projecte amb una situació econòmica tan delicada. Les mesures relacionades amb la covid ens haurien obligat a fitxar dues persones i això no ho podíem assumir. Però també han influït molt les males relacions amb la propietat de la finca, que és Coral Homes, una filial de CaixaBank que no en té cap cura. La finca està en males condicions i sempre havíem d’estar fent reparacions”.

Barcelona es queda sense aquestes dues sales on podíem gaudir del cinema d’autor o dels clàssics en versió original. Els Cinemes Méliès van obrir per Nadal del 1996 amb “El gran carnaval” de Billy Wilder. Tan sols els hi faltaven cinc mesos per fer celebrar els 25 anys d’existència.

És una pena que un gegant financer com CaixaBank, propietari de l’edifici, no hagi posat el seu granet de sorra per ajudar que Cinemes Méliès pogués tirar endavant. Segurament aviat, en el seu lloc, veurem un flamant edifici, potser destinat a apartaments turístics, tan de moda a la ciutat de Barcelona.

Tags: Barcelona, Cinemes

Notícies semblants: