Sacrificaran 92.700 visons infectats de Coronavirus.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern de l’Aragó ha ordenat el sacrifici de 92.700 visons d’una explotació de La Puebla de Valverde (Terol), a l’haver detectat que alguns dels exemplars estaven infectats per Coronavirus.

El passat mes de maig set treballadors de l’empresa Secapiel, S.L., propietària de l’explotació van donar positiu en el test de la Covid-19 i per això es va començar a fer un seguiment dels animals. Les autoritats sanitàries van començar a valorar una possible transmissió entre animals i humans.

Després es va decretar el confinament dels visons, prohibint entrades i sortides per continuar amb l’estudi de la situació. Des del passat mes de maig se’ls han fet quatres testos i en veure que cada cop més exemplars donaven positiu s’ha pres la decisió de decretat el sacrifici de tots els animals, per evitar la propagació de la malaltia i una possible transmissió a les persones.

No s’ha pogut saber com ha arribat la Covid-19 a l’explotació, si el pacient zero va ser un visó o una persona, encara que la hipòtesi més probable, segons els experts, és que el virus s’introduís a la granja a través d’una persona infectada. En aquest cas la transmissió seria de persona a animal.

Sempre és una notícia trista el sacrifici d’animals, en aquest cas la culpa que aquests petits animalons acabin sacrificats és de la Covid-19, però el seu destí no hagués estat molt diferent si no hagués existit aquest maleït virus, en aquest cas el culpable hauria estat un abric de visó, més ben dit les persones que compren peces de roba fetes amb pells naturals. Si no existissin els abrics de visó, no tindrien 92.700 visons en captivitat per acabar sent sacrificats, amb una altra finalitat, però el mateix destí.

Cada any més de quaranta milions d’animals són criats en granges amb l’única finalitat de sacrificar-los per utilitzar les seves pells. Per fer un sol abric, es necessiten 60 visons, depenent de la mida de l’animal pot anar des de 250 esquirols, 20 guineus o 6 lleopards, per una sola peça de vestir, però ara és notícia que els sacrifiquin per la Covid-19.

Tags: visons

Notícies semblants: