Troben per primer cop un niu de Tortuga babaua en una platja de Barcelona

Tortuga babaua – Foto: CRAM

Per primer cop una Tortuga babaua ha fet un niu en una platja de Barcelona, concretament ha estat en la platja del Bogatell. La troballa la van fer uns joves que passejaven de matinada per la platja i ho van penjar a les xarxes socials.

Quan el CRAM, una fundació privada sense ànim de lucre que es dedica a la protecció del medi marí i les espècies que l’habiten, van veure la notícia, es van posar en contacte amb els joves, per tal de saber la localització i poder protegir el niu.

Un equip de voluntaris del CRAM van acudir a la platja per veure si la tortuga havia fet posta i es van trobar amb 77 ous. Van traslladar el niu uns metres més amunt, ja que estava molt a prop de l’aigua, es van endur 17 ous al CRAM per garantir la posta i la resta els van tornar a ensorrar en el nou niu.

Sembla que els indrets on habitualment les tortugues babaues feien els seus nius, s’estan escalfant massa a causa del canvi climàtic i busquen nous llocs per fer nidificacions. Aquesta concretament
va trobar un lloc tranquil a la platja del Bogatell, en una zona que amb tanques perquè s’estan fent obres en un espigó. Ara haurem d’esperar 60 dies perquè les petites tortugues surtin de l’ou i tornin al seu entorn natural, el mar. 

El mateix dia es va trobar un altre niu a la platja de Vila-seca, amb 141 ous. En aquest cas, la mare portava un xip des de l’any 2016 quan la van trobar ferida a Castelldefels. Gràcies al microxip s’ha pogut anar fent el seguiment, detectant que quan va marxar de Castelldefels va anar directament fins a Algèria i ara ha tornat a Catalunya per fer el niu.

Els voluntaris del CRAM i la Xarxa Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, ens demanen que si detectem una tortuga o un possible rastre, no el trepitgem, no molestem a la tortuga ni l’enlluernem amb el mòbil i avisem al 112 per activar el protocol de rescat. No l’hem de tocar ni intentar forçar-la perquè torni al mar.

 

Tags: Tortuga

Notícies semblants: