Davant els rebrots de la Covid-19, les recomanacions no serveixen de res, declaracions d’Oriol Mitjà al FAQS

L’investigador Oriol Mitjà va carregar contra el govern de la Generalitat, ahir a la nit al programa FAQS de TV3 per la gestió dels rebrots de la Covid-19. 

Mitjà diu que el que s’ha de fer són microconfinaments urgents de determinades zones, com els tres barris de la Torrassa, La Florida i Collblanc, als que afegeix també l’Eixample, ja que segons ell les recomanacions no serveixen de gaire en aquests moments que la població surt del gran esforç que ha fet durant l’estat d’alarma.

Ahir es va demostrar que efectivament, les recomanacions no serveixen de res, més de 400.000 vehicles van sortir ahir de Barcelona, per passar el cap de setmana fora o potser per marxar de vacances a les segones residencies.

Precisament Ada Colau es va veure immersa en una polèmica, arran de la notícia que alguns veïns seus havien vist com la seva parella carregava el cotxe per marxar fora, fent cas omís de la recomanació de quedar-se a la ciutat.

En un primer moment Ada Colau a la roda de premsa va dir, que efectivament la seva parella i els nens estaven fora de la ciutat, però ella es quedava aquí. Hores més tard va fer una piulada rectificant i on deia que el seu company tan sols anava a recollir el nen que estava fora amb l’àvia.

Mitjà també va aprofitar per carregar contra la Conselleria de Salut, de la que en un principi va ser assessor. Afirma que és un “palau infranquejable” al que era molt difícil assessorar. Mitjà creu que al setembre les escoles no podran fer classes normalment com ha assegurat el conseller Josep Bargalló, que s’hauran de prendre mesures especials.

Segons va indicar el passat dijous l’epidemiòleg Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, a tot l’Estat hi ha 158 rebrots actius, excepte Ceuta i Melilla, totes les comunitats autònomes tenen algun.

En plena crisi sanitària pels rebrots detectats, Fernando Simón va marxar a passar el cap de setmana a l’Algarve portuguès. Ahir va ser fotografiat amb la seva família a la platja de Carrapateira. Està clar que tot el que ens estan demanant a nosaltres, ells són els primers a fer cas omís.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: