Barcelona ja no té dofins en captivitat, el Nuik, el Tumay i el Blau abandonen el Zoo.

Barcelona ja s’ha convertit en una ciutat lliure de cetacis en captivitat. Els tres últims dofins que quedaven al Zoo de la ciutat, van ser traslladats aquest diumenge a Atenes.

El Nuik, el Tumay i el Blau, viuran a partir d’ara a l’Atica Zoological Park de la capital grega, amb altres companys que ja resideixen en aquell zoo. Han viatjat en un avió condicionat per poder transportar cetacis vius i ara descansen en unes piscines perquè s’aclimatin abans de traslladar-los amb els seus nous companys.

L’Associació Europea de Mamífers Aquàtics, li havia donat un termini al Zoo de Barcelona perquè abans del termini del 2019, traslladessin els dofins o ampliessin les instal·lacions, el Zoo va triar buscar un nou destí per aquests tres últims exemplars abans que fer l’ampliació.

El trasllat s’havia d’haver fet fa unes quantes setmanes, però es va endarrerir fins ahir, primer per culpa de la Covid-19 i després perquè algun dels dofins estava malalt i van preferir esperar que es recuperés.

L’any 2016 ja van ser traslladats el Kuni i la Leia a l’Oceanogràfic de València i ara amb el trasllat del Nuik, el Tumay i el Blau, Barcelona ja és una ciutat lliure de cetacis en captivitat i sense espectacles protagonitzats per animals captius.

Tags: Barcelona, Dofins, Zoo

Notícies semblants: