La NASA alerta de l’apropament a la Terra d’un perillós asteroide el pròxim divendres 24 de juliol.

La NASA ha emès un comunicat en què alerta què un asteroide potencialment perillós s’està apropant a la Terra. El 2020ND, que és com l’anomenat l’Agència Espacial, passarà a prop del nostre planeta el pròxim divendres 24 de juliol.

L’asteroide que va ser detectat per primer cop el passat 19 de juliol és una roca de grans dimensions que circula per l’espai a una velocitat de 48.000 km/h. Segons l’agència americana supera la mida de la sínia més gran d’Europa, la London Eye de Londres que té un diàmetre de 120 m.

Un asteroide potencialment perillós es determina per paràmetres que mesuren el potencial que té de fer apropaments perillosos per la Terra. És aquell que la distància mínima d’intersecció és de 0,05 unitats astronòmiques o menys, en aquest cas la distància del 2020ND és de 0,034 unitats astronòmiques, el que traduït en quilòmetres podria passar a 5.086.327 km de la Terra.

Encara que petita, existeix una certa possibilitat que l’enorme roca impacti amb la Terra. La NASA fa una crida a la calma i recorda que té un departament de defensa destinat només a protegir el nostre planeta d’un possible impacte d’un asteroide.

El Centre d’Estudis d’Objectes Propers a la Terra, ha publicat el Trajecte de l’Asteroide i on es pot veure a quina distància de la Terra es troba.

Tags: Asteroide

Notícies semblants: