La Tauromàquia és cultura, esteu d’acord?

Ara fa quasi deu anys que el Parlament de Catalunya, va decidir prohibir les curses de braus en el nostre territori. Era el de juliol del 2010, quan s’aprovava la Llei d’abolició de les curses de braus per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions i que entraria en vigor l’1 de gener de l’any 2012.

La darrera cursa de braus celebrada a Catalunya, va ser l’any 2011, en la Monumental de Barcelona i poc abans que entrés en vigor la llei d’abolició. Malgrat la Sentència del Tribunal Constitucional del 2016 anul·lant la llei d’abolició de les curses de braus del Parlament de Catalunya, per no tenir competències en matèria de protecció del patrimoni cultural, els “toros” no han tornat a Catalunya.

La Sentència del Tribunal Constitucional 177/2016 estava basada en el fet que les curses de braus formen part del patrimoni cultural comú i per tant s’ha de protegir.

Ara són els professionals taurins els que han sortit als carrers de Madrid, per reivindicar el que ells creuen que és cultura, la tauromàquia i per protestar davant la seu del Ministeri de Treball i Seguretat Social, per la discriminació que segons ells han patit durant la crisi sanitària del Coronavirus.

Convocats per la “Unión de Picadores y Banderilleros“, tenen previstes tres jornades de protesta sota els lemes de “La discriminación es delito, la tauromaquia es cultura”, Los toreros somos cultura, no a la discriminación, ja que se senten discriminats en les ajudes per la pandèmia que ha tingut el sector cultural.

Durant la manifestació d’ahir a Madrid es van tallar diferents carrers i es va fer una petita crema de pneumàtics.

Tags: Toros

Notícies semblants: