Un escolà de la Catedral de Nantes confessa ser l’autor de l’incendi del passat 18 de juliol.

Una setmana després de l’incendi de la Catedral de Nantes, avui hem conegut la notícia que la persona que presumptament va provocar l’incendi és un escolà de la mateixa catedral. 

La setmana passada un voluntari de la Catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes va ser detingut amb relació a l’incendi i avui diumenge ha confessat davant el jutge ser l’autor de l’incendi. L’home de 39 anys, d’origen ruandès era un dels encarregats de tancar la catedral a les nits.

Segons ha declarat davant el jutge, va iniciar dos focs en l’orgue del temple que va quedar pràcticament destruït i un altre en un panell elèctric, que coincideixen amb el que van detectar els bombers en un primer moment, quan van acudir a apagar l’incendi.

Segons el Rector del temple, Hubert Champenois, Emmanuel que és el nom del detingut era un dels set voluntaris que tenien cura de la seguretat, s’encarregaven d’obrir i tancar i en alguna ocasió participava com escolà durant la litúrgia.

Ara tan sols falta saber quin ha estat el motiu que l’ha dut a provocar l’incendi, però de moment està detingut acusat de destrucció i degradació de la Catedral a causa de l’incendi.

Emmanuel va arribar a França l’any 2012 i el passat mes de març li caducava la seva targeta de residència, des de llavors havia escrit diversos correus a la diòcesi per tal de demanar ajuda per regularització de la seva situació que en altres ocasions li havien denegat.

Tags: Nantes

Notícies semblants: