El Funicular de la Santa Cova torna a funcionar després de més de dos anys aturat.

El passat 7 de juliol, Montserrat va recuperar el Funicular de la Santa Cova, després de dos anys aturat. Un dels principals atractius de la Muntanya màgica.

El funicular que uneix el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat amb la capella, es va haver d’enviar a Itàlia per tal de renovar-lo. La data prevista perquè tornés a funcionar era la Setmana Santa d’aquest any 2020, però a conseqüència de la crisi sanitària del Coronavirus que ens ha afectat tant a Itàlia com a Catalunya, s’ha retardat.

Ara ja podem tornar a agafar el funicular que ens durà a la Santa Cova on segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Moreneta. De moment durant les pròximes sis setmanes es faran viatges de prova i la data definitiva perquè torni a fer viatges normals està prevista per l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Aquesta remodelació ha costat a Ferrocarrils de Catalunya més de 3 milions d’euros, però a partir del setembre ja tindrem a ple rendiment el Funicular que pot transportar fins a 40 persones a la Cova i que amb un traçat de 262 metres presenta un desnivell de 118 metres.

Una bona notícia per la muntanya més emblemàtica de Catalunya, que com altres indrets del nostre país ha patit la falta de visitants a causa del Coronavirus. De mica en mica el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat va tornant a la normalitat, o millor dit a la mal anomenada “Nova normalitat”.

Tags: Montserrat

Notícies semblants: