Mor als 89 anys Lluís Serrahima autor de la lletra de “Què volen aquesta gent”

El cantautor i poeta barceloní Lluís Serrahima va morir ahir diumenge amb 89 anys. Serrahima era considerat com el pare de la Nova Cançó.

L’any 1959 va publicar un article a la revista Germinabit que es va considerar com el text fundacional del moviment Els Setze Jutges, l’article el va titular “Ens calen cançons d’ara”, al que es van unir altres cantautors com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Raimon.

Com cantautor algun cop havia cantat en públic, però no va gravar cap disc i va preferir dedicar-se a escriure lletres per altres companys, lletres moltes d’elles considerades transgressores en època del franquisme. Va ser l’autor de la lletra de la cançó “Què volen aquesta gent” que aviat es va convertir en un himne protesta i que amb els fets de l’1 d’octubre ha tornat a les nostres vides.

L’any 2007 junt amb els seus companys dels Setze Jutges, va rebre la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la seva família i amics i que millor que acomiadar-lo amb la seva lletra “Què volen aquesta gent”, cantada per Maria del Mar Bonet. Descansa en pau Lluís Serrahima.

Tags: lluís Serrahima

Notícies semblants: