Dos excursionistes graven per primer cop un Os rentador a Catalunya

Segons la notícia de RAC1, dos excursionistes del Club Excursionista Maçanetenc, de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà), la setmana passada van gravar per primer cop a Catalunya un Os rentador, una espècie invasora que ja s’havia detectat alguna vegada però mai havia estat gravat en el nostre país.

Els dos excursionistes van decidir muntar una càmera de visió nocturna en una zona del bosc de Maçanet de Cabrenys, per tal d’observar la fauna autòctona i en veure les imatges registrades es van trobar amb la sorpresa de l’Os rentador. En un principi pensaven que es podia tractar d’un teixó o algun altre animal de la zona, però un cop consultat amb experts, aquests van confirmar que és un Os rentador.

L’Os rentador és una espècie originària d’Amèrica Central i del Nord i si bé a Catalunya ja s’havia vist algun exemplar a Molins de Rei i a Mataró, en aquest cas no se sap la seva procedència. Pot ser un d’aquests, que hagi vingut d’altres territoris de la Península on són més habituals, com Castella o Galícia o potser l’alliberat algú que el tenia com a mascota.

En Europa es considera com una espècie perillosa per l’alta agressivitat que presenta si se sent amenaçat, a més de ser un perill per la fauna autòctona pot transmetre malalties com la rabia.

https://www.instagram.com/p/CDJT37rI9tK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Tags: Os rentador

Notícies semblants: