Esterri d’Àneu tindrà un circuit d’escultures de fusta de la flora i fauna pirenaica

Imatge d’arxiu d’una escultura similar a les que es faran a Esterri d’Àneu – Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu està fent una tala d’arbres que no estan en bon estat i poden representar un perill per la gent, són arbres de grans dimensions situats en diferents llocs cèntrics del poble per on transiten molts veïns.

Segons explica l’alcalde Pere Ticó a TV3, la decisió de fer el circuit d’escultures ha estat arran de la necessitat de talar aquests arbres que en algun cas, durant l’hivern s’acumulava massa neu en les seves grans branques o el creixement de les arrels provocaven danys als fonaments o les canonades d’aigua i gas.

A partir d’aquí va sorgir la idea de fer les escultures que en total seran unes 25 repartides en cinc espais del poble. Per fer-ho talaran els arbres però deixaran una soca d’entre 60 i 90 cm de diàmetre i amb diferents altures, amb les que faran l’escultura dedicada a elements característics del territori.

Imatge d’arxiu d’uns bolets de fusta – Foto: Cedida

Segons indica l’ajuntament, els arbres que s’arrenquin per complet es replantaran amb un altre d’espècie autòctona de la zona, perquè s’adapti bé. L’ajuntament va començar a fer una crida entre els artistes que treballen amb fusta i al final l’encarregat de fer-les serà Roger Vidal Coral que utilitza la motoserra com a eina per fer escultures de fusta.

Esterri d’Àneu és un bonic poble del Pirineu, just al centre del Pallars Sobirà, envoltat per prats verds i travessat per les aigües de la Noguera Pallaresa, a partir d’aviat tindrà un altre atractiu turístic, el Circuit d’Escultura Viva.

Tags: Esterri d'Aneu

Notícies semblants: