La multinacional catalana Grifols crea una immunoglobulina per la prevenció i tractament de la Covid-19

La farmacèutica catalana Grifols va entregar ahir a les autoritats sanitàries dels Estats Units els primers lots de la immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2, per tal que es puguin fer assajos clínics.

Aquest medicament està desenvolupat específicament per tractar la infecció de la Covid-19 que proporciona una immunització passiva als pacients, enfortint el sistema immunitari i que es podria utilitzar tant per la prevenció com pel tractament de la malaltia.

Aquesta immunoglobulina està produïda a partir del plasma de persones que han patit la Covid-19, però que s’han recuperat i actualment estan totalment sanes. Un medicament que presenta una elevada concentració d’anticossos que protegeixen contra el Coronavirus.

Els assajos clínics començaran aquest estiu als Estats Units i avaluaran la seguretat i l’eficàcia del tractament. Grifols també està treballant en un altre assaig clínic europeu amb una immunoglobulina hiperimmune desenvolupada a partir de plasma de persones recuperades de la Covid-19 a Europa.

Tags: Grifols

Notícies semblants: