Condemnat a 11 anys de presó per la mort del Goril·la Rafiki

Un caçador furtiu acusat de la mort d’un goril·la d’esquena platejada, anomenat Rafiki ha estat condemnat a Uganda a onze anys de presó. Rafiki era un dels goril·les més famosos del seu país, tenia 25 anys i era el líder d’una vintena de goril·les que habiten el Parc Nacional Bwindi d’Uganda.

Felix Byamukama, l’autor dels fets que van ocórrer a principis de juny, acompanyat de tres companys van endinsar-se en el Parc Nacional Bwindi i segons la seva versió Rafiki el va atacar i ell li va disparar per defensar-se. Segons l’autòpsia Rafiki va morir per punxades que li van ocasionar lesions irreversibles en els òrgans interns.

Tot i que el caçador furtiu va reconèixer que va entrar en una zona especialment protegida on viuen aquesta espècie de goril·les, assegura que es va veure obligat a matar a Rafiki per salvar la seva pròpia vida. També va reconèixer que va matar un petit antílop i un senglar.

D’ençà que va començar la pandèmia de la Covid-19, molts parcs naturals i expedicions de safaris de l’Àfrica han estat tancats al públic per evitar el contagi entre els turistes, però també per protegir els animals. Això ha deixat el camp obert als caçadors furtius que en aquests mesos han aprofitat per desenvolupar la seva tasca il·legal.

Rafiki i el seu grup de goril·les estaven acostumats a tractar amb la gent que els visitava i no eren especialment agressius. Ara un mascle del grup s’ha convertit en el nou líder i l’autor de la mort d’en Rafiki viurà els pròxims onze anys en captiveri.

https://twitter.com/English14755403/status/1289091223848996865

Tags: Goril-la

Notícies semblants: