Un poble de Lleida cobra 30 € d’entrada a la piscina als no residents

A principis de juliol el municipi de Juncosa de Lleida va tancar les piscines a causa d’un cas detectat de Covid-19. Ara que han tornat a obrir, l’Ajuntament ha decidit cobrar una entrada de 30 € al dia, als no residents, per poder banyar-se a la piscina municipal.

Els veïns del poble, els seus familiars i els propietaris d’algun habitatge, encara que sigui de segona residència, tindran un carnet que els permetrà entrar gratuïtament.

L’actual normativa prohibeix que un consistori veti l’entrada a les persones no residents al poble, però una manera de burlar aquesta normativa és posar un preu excessiu per evitar que entri la gent de fora, els anomenats “pixapins” que precisament són una de les principals fonts d’ingressos de molts pobles de Catalunya.

Estan fent campanyes per atraure el turisme de proximitat per poder pal·liar una mica la caiguda del turisme estranger que aquest any no vindrà per culpa de la Covid-19, però precisament amb aquestes mesures no atrauran gaire gent. Imagineu-vos un matrimoni amb dos nens 120 € d’entrada només per entrar a la piscina.

Tags: Juncosa, piscina

Notícies semblants: